Luchtvochtigheid

Het ideale klimaat voor uw vloer

hou dit goed in de gaten

We leven weliswaar in een ‘nat’ landje, maar we wonen vaak te droog. Centrale verwarming zorgt voor onaanvaardbare uitdroging van de ons omringende lucht.

Allerlei klachten kunnen daarvan het gevolg zijn. Hoofd- en keelpijn, droge huid, lusteloosheid… De CV gaat vaak enkele graden omhoog omdat men zich niet zo ‘lekker’ voelt, waardoor de lucht nog meer uitdroogt. Het heeft ook z’n uitwerking op planten en huisdieren, meubelen, schilderijen, muziekinstrumenten, maar zeker ook op uw parketvloer! Naden, scheuren en kromtrekken kunnen het gevolg zijn. Dat ligt dus in zo’n geval niet aan de kwaliteit van uw parketvloer.  Een goede luchtbevochtiger (en niet zo’n waterbakje aan de radiator) zorgt probleemloos voor het juiste woon- en leefklimaat. Alles dat leeft (en dat doet ook uw vloer) zal u er dankbaar voor zijn. De verwarming kan weer een paar graden lager, zodat het apparaat zichzelf wellicht terugverdient. Zorg in uw woning voor een aangenaam leefklimaat.

Uw vloer, maar ook uzelf, voelt zichzelf het beste bij een temperatuur van circa 20 graden Celsius en een relatieve luchtvochtigheid van 50 tot 70 % .

Extreme afwijkingen van deze waarden kunnen leiden tot gebreken aan uw vloer.

Wij hebben voor u een mooie lijn luchtbevochtigers en toebehoren met een strak design in ons assortiment. Zo is er altijd een luchtbevochtiger die geschikt is voor uw situatie.