Duoplanken systeemvloeren

Bezoek onze winkel in Groesbeek (bij Nijmegen)

HV voordeel!

klik hier voor onze gunstige voordeelconcepten

Wat kost een houten vloer, laminaat of pvc click vloer?

Dat is praktisch!

Droomt u van een houten vloer, maar deinst u terug voor kraken, wiebelen en hol of bol staan?

Kies dan voor een duoplank. Een duoplank heeft de uitstraling van een planken vloer, echter met veel meer voordelen. De duoplank is namelijk opgebouwd uit twee lagen: een ca. 6 of 4 mm. toplaag uit de houtsoort naar keuze en een eersteklas multiplex onderzijde. De totale duoplank heeft daarmee een totale dikte van ongeveer 13, 15 of 18 mm. Dit systeem is hierdoor een uiterst stabiel product, waarbij de natuurlijke werking van het hout nagenoeg uitgesloten wordt. Een ander groot voordeel is dat de duoplank eenvoudig door u zelf zwevend te leggen is. U kunt er ook voor kiezen een duoplank te verlijmen direct op de ondergrond. We noemen dit vaste montage. Deze manier van monteren heeft als voordeel dat het loopgeluid en de werking tot een minimum wordt teruggebracht.

 

Enkele voordelen voor u op een rijtje

  • Uitstraling van een planken vloer met een keuze uit prachtige houtsoorten. Ook verkrijgbaar in tal van verouderde uitvoeringen (zie onze rubriek verouderde vloeren).
  • Zeer stabiele plank, waardoor de natuurlijke werking van het hout vrijwel uitgesloten wordt.
  • Door u zelf eenvoudig zwevend te leggen, waarbij u alleen de kopse zijden hoeft te verlijmen. De lange zijden worden uitstekend bij elkaar gehouden door onze unieke spanveren die u aan de lange muurzijden plaatst. Alle zijden zijn voorzien van mes en groef. Dit waarborgt een perfecte passing.
  • Alle duoplanken worden standaard gestopt en geschuurd geleverd. Daar heeft u dus geen omkijken naar. Naar wens kunt u de vloer in de fabriek ook laten borstelen en/of laten behandelen met lak of (kleur)olie.
  • Vaak biedt de duoplank uitkomst waar een massieve vloer niet zwevend gelegd kan worden.